Взривиха джип на столичен бизнесмен
Взривиха джип на столичен бизнесмен / netinfo
Джип „Порше Кайен”, собственост на софийски бизнесмен, е бил взривен през изминалата нощ във Велинград, съобщиха от полицията. В столицата трима души бяха задържани след като стреляха с въздушна пушка по избирателна секция в „Студентски град”.

Около 24.00 ч през изминалата нощ в Районното полицейско управление във Велинград е подаден сигнал за взривен лек автомобил. Огледът на полицаите установява, че возилото е на известен столичен бизнесмен. Взривът е бил поставен под предния двигател на джипа. По случая се води разследване.

В столицата трима души са задържани в „Студентски град”, след като са стреляли с въздушна пушка по избирателна секция там. Според полицията обаче причината за инцидента не е свързана с изборите. В същото време патрул на Второ районно полицейско управление е установил и счупени стъкла в предизборния щаб на една от политическите сили в столичния квартал „Хаджи Димитър”. До момента полицията проверява няколко сигнала за купуване на гласове в столицата.

1786 полицаи ще се включат в охраната на изборния ден в столицата, съобщиха от МВР. От всички служители на реда, които ще са ангажирани с охраната на изборния ден, 1344 са униформени, а останалите – оперативни.

От полицията съобщават още, че звената за издаване на документи за самоличност ще работят с увеличено натоварване днес до 17 ч. На всеки, който пожелае това, в зависимост от конкретните възможности, ще се ускори издаването на заявената от него лична карта или ще му бъде издадено удостоверение за загубен/откраднат или унищожен документ за самоличност, което да послужи само пред секционната избирателна комисия.

Удостоверенията се издават при изгубен, откраднат, повреден или унищожен документ за самоличност. За целта до 15 ч желаещите трябва да подадат лично молба в СДП/ОДП или РПУ. От 15 до 17 ч молби се подават само в СДП/ОДП и всички РПУ при СДП. Необходимо е да се има предвид, че удостоверения може да се издават след подадено и регистрирано заявление за издаване на лична карта, което се отразява в централизираната информационна система за документи за самоличност на МВР.