Радев МВР
Радев МВР / БГНЕС

Доброволците, извели хора от горящата здравна служба в Овча могила, бяха наградени от министъра на вътрешните работи Валентин Радев. Те са помогнали за безопасното извеждане на хората, което е било от голямо значение за спасяването на животите им. Радев коментира, че държавата разчита на доброволчеството.

Валентин Радев награди доброволци
БГНЕС

Директорът на „Пожарна безопасност и защита на населението” Николай Николов коментира, че в момента в страната има над 3500 доброволци, обединени 250 от структури към общините.

Валентин Радев награди доброволци
БГНЕС

Доброволците преминават обучение и получават квалификация в учебните центрове на пожарната. Министърът на вътрешните работи заяви, че държавата разчита на доброволчество.

"Това е бъдещето. Имам национална стратегия за доброволчеството", обясни Радев.

Едно от най-важните неща при подаване на информация към пожарните служби е да обясним подробно и ясно какво е засегнато, има ли застрашени хора и има ли в близост опасни предмети, които биха причинили допълнително щети. Друго важно нещо е точното локализиране на мястото, тъй като в много от случаите в малките населени места, пожарникарите не познават добре района.