Вътрешната комисия прие доклада за проблемите в МВР
Вътрешната комисия прие доклада за проблемите в МВР / cнимкa: Sofia Photo Agency

Вътрешната комисия в парламента прие изготвения от нея доклад за производството и разпространението на наркотици у нас и за проблемите в МВР. Срещата на вътрешния министър Румен Петков с дупнишките бизнесмени братя Галеви е нерегламентирана, се посочва в окончателния вариант на документа. Според председателят на комисията Минчо Спасов в доклада са внесени незначителни корекции, които по думите му, са в десетина пункта.

Председателят на вътрешната комисия депутатът от НДСВ Минчо Спасов отказа да уточни кои са промените в доклада. Той заяви, че цялостния вид на доклада, който днес е бил приет от вътрешната комисия, може да бъде видян от журналистите утре след излизане на стенограмата от заседанието.

Депутатът Татяна Дончева съобщи, че излезлият и представен пред вътрешната комисия доклад на ДАНС потвърждава до известна степен изводите в доклада, изготвен от вътрешната комисия в парламента . Според този документ срещата на Румен Петков с дупнишките бизнесмени Пламен Галев и Ангел Христов е била нерегламентирана.

В доклада пише още, че освен Румен Петков, с двамата дупнишки бизнесмени се е срещал и бившия главен секретар на МВР Илия Илиев. Депутатите от вътрешната комисия уточниха, че това тяхно решение остава с отворен край, тъй като самия Илия Илиев не се е съгласил да говори пред вътрешната комисия и да даде повече подробности около срещата с дупнишките бизнесмени.

В приетия днес от вътрешната комисия документ се правеха препоръки той да бъде изпратен на прокуратурата и на министър председателя за оценка на поведението на вътрешния министър Румен Петков, както и Министерството на вътрешните работи и неговото политическо ръководство да спазват законите за МВР.