Семейство в столичния квартал "Младост" намери колата си без гуми, без джанти и вдигната на два бордюра. Разбит и потрошен е и единият от прозорците, съобщи NOVA. Десетки снимки и видеа имаше и в социалните мрежи. 

„Тези два бордюра са средство, с което крадците са подпрели моя личен автомобил, така че половината от него да бъде вдигната във въздуха, може би с цел улеснена кражба на гумите и джантите. Впоследствие вътре от колата са иззети лични вещи, които са ценни за мен”, разказа потърпевшият Георги Савов.

По думите му това посегателство не е наказателна акция срещу отнемането на нечие паркомясто, каквито коментари се срещаха в социалните мрежи по повод кражбата.

„От години тук има недостиг на паркоместа. Всички знаем, че последният жител на блока, който се прибира вечер, има голямо затруднение с паркирането и затова използваме автомобил в неизправно състояние, който не се движи от години, паркирайки напречно пред него”, сподели Савов. И добави, че тази практика по никакъв начин не затруднява движението по улицата пред блока.

Той отказа да коментира стойността на щетите, но посочи, че става дума за четирицифрена сума.
nova.bg