Води се досъдебно производство за инцидента летище Граф Игнатиево
Води се досъдебно производство за инцидента летище Граф Игнатиево / снимка: Dariknews.bg, архив

Води се досъдебно производство от Военно-окръжна прокуратура-Пловдив по случая с авиационното произшествие с военен самолет „Пилатус” на летище Граф Игнатиево.

На 29 юли на летище Граф Игнатиево, при изпълнение на заход за кацане на самолет РС 12 от авиационно-транспортна група Враждебна, беше възникнал инцидент. Самолетът кацнал без колесник. Екипажът е невредим - няма жертви и пострадали. Тогава министърът на отбраната Николай Ненчев назначи комисия за изясняване на причините за инцидента.

Самолет кацна без колесник на летище Граф Игнатиево

Днес от пресцентъра на Министерство на отбраната съобщиха, че проверката на комисията за изясняване на причините за инцидента с „Пилатус”-а е приключила. В състава на комисията са включени експерти от Служба „Военна полиция”, Щаба на ВВС и авиобаза Крумово.

Комисията извърши разследване в периода 29 юли - 6 август 2015 г. Резултатите от разследването, заключенията относно причините за допускане на произшествието и препоръките за извършване на мероприятия за недопускане на повторяемост са отразени в протокол, който е утвърден от министъра на отбраната.

По случая се води и досъдебно производство от Военно-окръжна прокуратура-Пловдив и повече подробности могат да бъдат оповестени само от прокуратурата, казват от Министерството на отбраната.