/ ThinkStock/Getty Images
От 28 април (вторник) започват безплатни консултации със специалистите от Клиника „Психиатрия и военна психология” на Военномедицинска академия (ВМА).

За целта е разкрита телефонна линия 02/ 92 26 190, която ще бъде отворена всеки работен ден в часовия диапазон от 09:00 до 13:30 ч.

Всички хора, които изпитват прекомерен страх, тревога или безсъние, свързани с пандемията от COVID-19, ще могат да се срещнат и да разговарят със специалистите от ВМА, а психологичните консултации са насочени към:

yes Обучение за взимане на решения - краткосрочни техники, които са копинг-стратегии (стратегии за справяне) в настоящата ситуация по отношение на работа, семейство, финанси, здраве и т.н.

yes Оказване на психологична подкрепа и помощ при овладяване на силни емоции като тревожност, страх, безпомощност, потиснатост, гняв и др., свързани с наличието на пандемия, както и икономическите последствия от нея.

yes Психологична работа, фокусирана върху обучение в разпознаване на психосоматични симптоми (паника, обща тревожност, натрапливости, депресивни състояния, придружаващо безсъние) и преодоляването им чрез различни техники.

yes При по-тежка изява на оплакванията ще се осъществи психиатрична консултация и евентуално лечение.
 
 

☎️ВМА С ГОРЕЩ ТЕЛЕФОН ЗА ПСИХОЛОГИЧНА ПОМОЩ В УСЛОВИЯТА НА COVID-19 👉От утре, 28 април 2020 г., стартират безплатни...

Публикувахте от Военномедицинска академия - ВМА в Неделя, 26 април 2020 г.