Владимир Кузов: Не съм ядосан, разочарован съм
Владимир Кузов: Не съм ядосан, разочарован съм / cнимкa: Sofia Photo Agency
„Не съм изненадан от присъдата на Апелативния съд, защото българския съд е поръчков”. Това заяви в коментар за Дарик депутатът Владимир Кузов след потвърждаване на присъдата му по делото за педофилия. „Чест прави на председателя на състава, че е установил, че първоначалната присъда е постановена от незаконен състав, както пише в закона. Учуден съм от факта, на цялото общество е ясно, че това е поръчково дело, на цялото общество е ясно, че не се върви по закона. Категорично в съдебното дело стана ясно, че такова събитие не е настъпвало, и в един миг се подава тая присъда”, каза още Кузов.

„Няма да оставя нещата така, категорично. Искам да стане ясно, че няма да ме размотават и да правят еквилибристики и като свърши мандата тогава да ме оправдават”, сподели депутатът и допълни: „Не съм ядосан, разочарован съм, че го няма това правосъдие, което трябва да го има. Ако аз бях виновен – да бъда осъден, но когато съм невинен – естествено е човек да се възмути. Посочете ми друг осъден от българския парламент”

„Нека ме бият като тупан, след като аз ще бъда визитната картичка и оправданието за пред ЕС. ЕС ще разбере какво е това дело, ще прочете и ще разбере. Това, че ще съм един от малко, защото има и такива, невинни в затвора не плаши. Като бъда в затвора, ако вляза, пак ще си потърся правата и пак ще осъдя България”, не скри намеренията си Кузов.