/ БГНЕС
От утре пътната агенция започва инспекция на състоянието на тунелите по магистралите "Тракия" и "Струма", както и на първокласния път между София и Кулата. По двете магистрали не се предвижда спиране на движението, но превозните средства ще бъдат отклонявани на три места по пътя към Кулата.

Кои са най-опасните тунели у нас?
 
Специализирано звено, включващо експерти от пътната агенция, министерствата на транспорта и вътрешните работи и от Университета по архитектура, строителство и геодезия ще инспектират тунелите на магистралите "Струма", "Тракия" и първокласния път София – Кулата.

Продължава проверката на тунели по "Хемус", къде ще има ограничения?

 
В понеделник от 08:00 до 17:00 ч. обект на проверка ще бъдат двата тунела на магистрала "Струма" – при 56-ти и 82-ри километър. Движението обаче няма да се спира. При работата на експертите последователно в дясната и лявата тунелна тръба ще бъде ограничено преминаването в изпреварващата лента и ще бъде намалена скоростта на движение.
 
На 27-ми километър ще се осъществи и инспекцията на съоръженията на пътя София – Кулата. Отново от 08:00 до 17:00 ч. ще се проверяват трите тунелапри 370-ти, 383-ти и 388-ми километър. В тези участъци движението изцяло ще се пренасочва към близките общински пътища.

Проверяват тунелите на магистралите "Люлин" и "Хемус"

На 28 февруари във вторник експертите ще проверяват тунела „Траянови врата” на "Тракия". Движението ще се ограничава последователно в дясната и лявата тръба на съоръжението и ще се извършва двупосочно в свободното платно.