В деловодството на парламента все още не е депозирана оставката на Вежди Рашидов като председател на Комисията по културата и медиите, съобщава NOVA. За да стане факт тя трябва да бъде гласувана от Народното събрание.

Български фонд за жените иска оставката на Вежди Рашидов като депутат

Това ще се случи през септември в сградата на бившия партиен дом, където депутатите ще подновят работа си след ваканцията. Не е изключено тогава Рашидов да подаде и оставката си като депутат. Припомняме, че от ГЕРБ-СДС поискаха той да напусне поста, след като негов коментар за жените жертва на домашно насилие, направен в почивката на извънредното заседание на парламента, предизвика скандал и вълна от възмущение.

В телефонен разговор той заяви, че след края на месец август ще вземе окончателно решение дали да остане в парламента. За да се запази уговорката за разпределение на председателските места в комисиите, от ГЕРБ отново трябва да номинират кандидат.

Нецензурно изказване на Вежди Рашидов в парламента по адрес на жените, жертва на насилие

Оставката на Рашидов като депутат бе поискана и от участниците в протеста срещу насилието над жени в София, както и от някои неправителствени организации.
NOVA