/ Община Гулянци
В плевенското село Ленково отпразнуваха тържествено юбилея на ветерана от Втората световна война Иванчо Фердинандов Мицев, който стана на 100 години, съобщи за БТА Надя Любенова, главен специалист в Община Гулянци.

Иванчо Фердинандов има двама сина, трима внуци и четирима правнуци. Той е роден и израсъл в Ленково. Семейството му много държало на образованието и в онези години го е изучило успешно. После идва войната и той е изпратен на фронта. След това работи като бригадир и е първият механик на трактор в Ленково. Заедно със съпругата си Велика имат двама сина – Крум и Дане, трима внуци и четирима правнуци.

община Гулянци

В салона на местното читалище се събраха близки на рожденика. Сред гостите бяха и кметът на Община Гулянци Лъчезар Яков, представители на Съюза на ветераните, на Дружество "Военноинвалид" и на Военно окръжие – Плевен.

Община Гулянци

Иванчо Фердинандов получи пластика, сувенири и поздравителни адреси от областния управител, от Военно окръжие и структурите на ветераните и военноинвалидите. Кметът му връчи почетен плакет, поздравителен адрес и парична сума.

 
"На фона на историята един век е като миг, но на фона на човешкия живот е дълъг, труден и сложен път. Респект за това, че вървите по него с чест, достойнство и сърцатост", каза в поздрава си към рожденика Лъчезар Яков.