/ БГНЕС, архив
Красимир Каракачанов заплаши, че ще напусне коалицията, ако концепцията му за интеграция на ромите не бъде приета
Валери Симеонов подкрепя концепцията за интеграция на ромите на Каракачанов
100638
Валери Симеонов подкрепя концепцията за интеграция на ромите на Каракачанов
  • Валери Симеонов подкрепя концепцията за интеграция на ромите на Каракачанов
Лидерът на НФСБ Валери Симеонов принципно подкрепя концепцията за интеграция на ромите, предложена от лидера на ВМРО и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Това стана известно от коментар на Симеонов пред журналисти в парламента днес.

Красимир Каракачанов с концепция за ограничения и задължения за ромския етнос

От думите му стана ясно, че концепцията не е обсъждана на коалиционен съвет на "Обединени патриоти", нито с партньорите им от ГЕРБ. Концепцията включва пакет от мерки за премахване на гетата, справяне с циганската престъпност, обществено полезен труд и контрол над социалните помощи, включително мерки за спиране на детската раждаемост и други.

Валери Симеонов смята, че така предложената концепция трябва да бъде "доизкусурена". "По принцип основните предложения съвпадат изцяло с предложенията на нашата програма, така че ще подкрепим една такава стратегия", заяви Симеонов.

Коалиционният съвет ще обсъди концепцията на Каракачанов за интеграция на ромите (ОБЗОР)

Той посочи още, че не приема сериозно отправения ултиматум от Каракачанов, че ще напусне коалицията, ако предложената концепция не бъде приета.

Депутатът от ВМРО Искрен Веселинов също коментира пред журналисти темата. Той изтъкна, че изявлението на лидера на ВМРО е абсолютно логично. Според Веселинов думите на Каракачанов не са знак на изнудване или извиване на ръце на партньорите. Той бе категоричен, че промяната в политиката за интеграция на ромите е базисна за патриотите от ВМРО.
БТА