Напрежение във Войводиново
Напрежение във Войводиново / netinfo
Полицейското присъствие в селото остава, докато е нужно, заяви за Дарик директорът на ОД на МВР старши комисар Атанас Илков
Роми се опитаха да се върнат във Войводиново
100613
Роми се опитаха да се върнат във Войводиново
  • Роми се опитаха да се върнат във Войводиново
Десетки жители на Войводиново се събраха тази вечер на своебразен протест срещу евентуалното връщане в селото на част от обитателите на ромската махала

Напрежение сред жителите на пловдивското село предизвика появяването днес около обяд на около 40 роми, които искали да се върнат в къщите си и да останат. 

Още тогава местните изразиха несъгласието си с това.

Напрежение и спонтанен протест във Войводиново

Напрежение във Войводиново
netinfo

Сигналът за завърналите се обитатели на част от къщите в ромската махала в селото е подаден около 11:00 ч. днес, съобщиха от полицията.

Натам са насочени екипи на Районното полицейско управление в Труд, Специализирани полицейски сили и работещите в региона служители на жандармерията.

Не е допуснато нарушение на обществения ред и към момента обстановката в селото е спокойна.

Хората от ромската махала са си тръгнали след обяд, разотишли са се и местните жители, които са се събрали край църквата.

Осигуреното в селото полицейско присъствите ще продължи, докато е нужно, заяви за Дарик директорът на пловдивската полиция старши комисар Атанас Илков.

Каракачанов: Във Войводиново е спокойно, населението е доволно, 2/3 от гетото е премахнато

Напрежение във Войводиново
netinfo

Ромската махала в селото опустя след инцидента с пребития 33-годишен Валентин Димов - командос от специалните сили. Това предизвика напрежение и жителите на Войводиново излязоха на протести с искания за справедливи наказания на нападателите от ромски произход, премахване на незаконните постройки и изселване на незаконно пребиваващите.

Местната власт събори част от незаконните ромски къщи във Войводиново. Със заповед на кмета на община „Марица“ Димитър Иванов бяха бутнати сградите, определени като опасни за живота и здравето на живеещите в тях.
 
Събарят незаконните къщи в гетото във Войводиново след 8 февруари, има две обжалвания