В присъствието на Клара Асен се държал като дете, казва негова приятелка
В присъствието на Клара Асен се държал като дете, казва негова приятелка / Sofia Photo Agency

Асен е планирал убийството още на предишната вечер, на 11 март. Тогава той е почерпил приятели в заведението си и се е сбогувал с тях. Последният разговор между него и 15-годишната Клара също е бил предишната вечер. По думите на приятелката на Асен, Клара е идвала почти всеки ден в заведението, сама е търсила Асен за пари и подаръци.

„Те имаха връзка. Всеки път, когато тя минаваше отвън, той я гледаше и се усмихваше. Държеше се като дете в нейно присъствие. Беше загрижен, не съм виждала да я пипа или да имат интимни контакти тук в заведението. Какво е ставало навън – не знам”, разказва пред Дарик близка приятелка на Асен, с която той е споделял много неща по думите й. Жената пожела анонимност.

На 12 март 15-годишната Лили бе убита, а други две деца бяха ранени в центъра на град Трън от Асен, който е излежал три присъди за изнасилване. След стрелбата той се самоуби. 12-годишният Емил и 15-годишната Клара бяха настанени в пернишката болница без опасност за живота.

Чуйте в прикачения звуков файл какво разказа за последните часове на Асен неговата близка приятелка и довереница, с която е работил в кафенето срещу полицията в Трън.