Училищата посочват как ще образуват бала за прием след 7 клас
Училищата посочват как ще образуват бала за прием след 7 клас / netinfo
Заради лошите метеорологични условия в десетки училища няма да има учебни занятия.

1 и 2 март - четвъртък и петък, ще бъдат неучебни дни за училищата във Велико Търново и общината заради очакваните ниски температури. Новината съобщи лично кметът на града Даниел Панов.

В седемте общини в Област Разград няма да се учи и на 28 февруари.

Със заповед на кмета на Община Перник Вяра Церовска 28-ми февруари и 1-ви март - сряда и четвъртък, са обявени за неучебни дни. Тя уточни, че за петък – 2-ри март, ще бъде направена допълнителна преценка за учебния процес.

Кметът на Община Котел Коста Каранашев обяви 28 февруари и 1 март за неучебни във връзка с тежката зимна обстановка и невъзможността за придвижване на ученици и пътуващи учители до учебните заведения. Занятията на територията на общината ще бъдат възобновени на 2 март – петък.

Във връзка с неблагоприятната метеорологична обстановка кметът на Варна Иван Портних издаде заповед, с която обявява 28 февруари (сряда) за неучебен ден за училищата на територията на община Варна. С разпореждане на кметовете в общините Аксаково, Аврен и Дългопол също бе обявена дървена ваканция за 28 февруари. В школата в Аксаково няма да се учи и на 1 и 2 март, информират от Регионално управление на образованието.

Сряда ще е неучебен ден и за отделни училища в общините Девня, Вълчи дол, Дългопол, Белослав, Бяла и Суворово.

Следете тук актуалната информация за зимната обстановка в страната