В Белица приютиха алкохолизирана украинска мечка
В Белица приютиха алкохолизирана украинска мечка / снимка: DarikNews.bg, Благоевград

Фондация "Четири лапи" транспортира първата мечка от Украйна в парка край Белица. Още 80 животни от украинския парк "Синевир" ще бъдат настанени за рехабилитация и по-добър живот в приютите на Бриджит Бардо, какъвто е този в Белица.

В хода на сътрудничеството "Четири лапи" ще осигури линейка за мечки, с чиято помощ в следващите месеци спасяването и транспортирането на 80 животни ще станат факт. Ще бъдат осигурени и необходимото медицинско оборудване и лекарства, както и обучение на персонала и помощ при спасяването на конфискувани от властите мечки.

Първата спасена от плен мечка беше транспортирана до парка от екип на „Четири лапи", съставен предимно от специалисти от българския Парк за танцуващи мечки край Белица. Петгодишната мечка Роза е родена в зоопарк, след което е откупена от бизнесмен и е прекарала почти целия си живот в тясна клетка в крайпътен хотел в околностите на град Виниця.

Подобно на Роза, повечето отглеждани в плен мечки живеят при изключително лоши условия. Някои от тях са принуждавани да пият водка и да изнасят представления по хотели и ресторанти. Мечки могат да бъдат видяни заедно с техните стопани да правят шоу на преминаващите хора по бензиностанциите из цялата страна.

Други новини от Благоевград