Младен Маринов
Младен Маринов / БГНЕС, архив
Уволниха началника на Шесто районно управление в София Петър Василев заради хулиганска проява. Малко след 3:00 ч. тази сутрин бил получен сигнал за лица във видимо нетрезво състояние, които създавали проблеми в заведение за бързо хранене. Оттам Василев и негов приятел си тръгнали с кола и били спрени за проверка на бул. „България”. Василев обаче отказал да даде както проба с дрегер, така и кръвна проба за алкохол. Днес директорът на СДВР обяви, че го отстранява от длъжност. Само преди дни полицай от 4-о РУ в София пък бе хванат да продава наркотици.

Около 3:00 ч. тази сутрин на тел. 112 е подаден сигнал за 2 лица във видимо нетрезво състояние, които създавали проблеми в заведение в кв. „Лозенец”. По първоначална информация двамата блъскали маси и влезли в скандал с охраната на заведението, след което си тръгнали с автомобил, заяви директорът на СДВР ст. ком. Георги Хаджиев.

Задържаха полицаи в София за продажба на наркотици (ВИДЕО)
 
"Става въпрос за лица, които видимо в нетрезво състояние за създавали неприятности в заведението и в крайна сметка в опитите охраната да предприеме някакви действия, се е стигнало до словесен сблъсък"
, каза Хаджиев.

След това автомобилът е спрян на бул. „България” за проверка.

"При проверката служителят е отказал да даде документите на автомобила и отказал да бъде тестван  с дрегер за наличието на употреба на алкохол. В този случай ние процедираме като се издава медицинско удостоверение за взимане на кръвна проба. Информацията, която имам до момента, че е отказана такава кръвна проба", заяви Хаджиев.

Проверяват откога задържаният в София полицай разпространявал наркотици

Василев остава без шофьорска книжка за период от 2 години, а автомобилът му е дерегистриран за година. Георги Хаджиев обяви, че го отстранява от длъжност. На Василев все още няма повдигнато обвинение за хулиганство. Случаят идва само дни, след като полицай от столичното 4-о РУ бе хванат да продава наркотици. 
 
 

 


 
24 часа