Управляващите отправиха критики към деструктивното поведение на опозицията
Управляващите отправиха критики към деструктивното поведение на опозицията / снимкa: Sofia Photo Agency, Надя Коцева

Критики към деструктивното поведени на опозицията и заявка за следващ мандат отправиха от парламентарната трибуна представители на парламентарните групи на мнозинството в изказвания по повод началото на есенната сесия на 40-то Народно събрание. От НДСВ декларираха категорично, че остават в управлението.

„Опозицията не е алтернатива на управлението, защото на хората им писна от лъжи”, каза лидерът на парламентарната група на Коалиция за България Ангел Найденов. Той бе категоричен, че инициативата за събиране на подписи за „уволнението на кабинета” е претърпяла провал. Найденов подчерта, че за БСП приоритетът в парламентарната дейност на новия сезон ще бъде социалната политика и промените в изборното законодателство.

НДСВ ще остане в управлението докато всеки български гражданин усети ползата от европейското ни членство. Това заяви лидерът на парламентарната група на жълтата партия Пламен Моллов и подчерта, че това не се отнася само за този мандат. НДСВ няма да напуска властта, защото ако го направи няма да има контрол над харченето на европарите, плоският данък ще бъде премахнат и рязко ще намалее експертният потенциал на управлението, обясни Моллов.

„Всяка от трите партии в управлението трябва да носи товара на властовите отговорности, без вайкане, защото отговорност означава и „да изпиеш горчивата чаша до дъно”, каза от името на ДПС Лютви Местан. Той бе категоричен, че страната се нуждае от стабилно и успешно управление, с което да се отговори на критиките на Еврокомисията.