Учителите отново излизат на национален протестен митинг
Учителите отново излизат на национален протестен митинг / снимка: Sofia Photo Agency

Втори национален митинг-шествие на стачкуващите учители ще се проведе в София, съобщават от Единния национален стачен комитет. На 17 ден от ефективната стачка, над 130 хиляди български учители и непедагогичски персонал настояват за 100-процентно увеличение на заплатите и реформи в средното образование.

Митинг-шествието ще започне от два лъча, съобщават от стачния комитет.

Първият лъч ще тръгне в 11.00 ч. от НДК и ще премине по бул. "Витоша", пл. "Света Неделя", бул."Цар Освободител", пл. "Независимост" - до пл. "Александър Първи".

Вторият лъч ще тръгне в същия час от пл. "Св. Ал. Невски", по ул. "Московска", ул. "Г. С Раковски", бул. "Цар Освободител" - до пл. "Александър Първи".

След събирането на двата лъча шествието ще тръгне в 13.00 ч. от пл. "Александър Първи" по бул. "Цар Освободител" до пл. "Народно събрание", където от 13.45 до 15.00 ч. ще се състои митинг, извън зоната за сигурност около Народното събрание, с присъствие на учители на бул." Васил Левски", ул. "Оборище", пл. "Ал. Невски", ул. "Московска", ул. "Г. С. Раковски" и бул. "Цар Освободител". В 15.00 ч. шествието ще се върне по бул. "Цар Освободител" до пл. "Александър Първи".

От 15.30 ч. до 21.00 ч. на пл. "Александър Първи" ще се състои вторият митинг на протестиращите български учители.