Учители ще градят пирамида от тоалетна хартия пред РИО-Шумен
Учители ще градят пирамида от тоалетна хартия пред РИО-Шумен / netinfo

Настояваме министрите Даниел Вълчев и Пламен Орешарски незабавно да подадат оставки, това заяви в интервю за Дарик Светлозар Георгиев, говорител на Единния стачен комитет на учителите в Шумен. Решението за искането на оставките е било взето по време на днешната среща между представители на стачкуващите учебни заведения в Шумен. Поведението на двамата министри е цинично. В една цивилизована държава оставките на двамата щяха да са на бюрото на премиера още тази сутрин, така Георгиев коментира записания таен разговор между Вълчев и Орешарски, който беше излъчен снощи.

Учителите са готови да отстояват исканията си за увеличение на заплатите до постигането им, очакваме още наши колеги учители да се присъединят към стачката, каза още Георгиев.

Той допълни, че и през следващите дни ще продължат протестите пред РИО-Шумен, чиито начален час е 16:30. От днес там стачкуващите ще започнат да градят пирамида от тоалетна хартия. Така те ще изразят протеста си срещу МС, където по думите на Георгиев се е родила идеята заплатите на педагозите да бъдат увеличени чрез икономии от химикалки и тоалетна хартия.

Други новини от Шумен