/ iStock/Getty Images
Искането е под условие, стига епидемичната обстановка да го позволява
Директори на училища настояват от 1 юни да се възстанови присъственото обучение за всички ученици, съобщава Диян Стаматов - председател на Съюза на работодателите в системата на народната просвета в България (СРСНПБ), който е и директор на 119-то Средно училище "Акад. Михаил Арнаудов" в София.

СРСНПБ е организатор на Пролетната академия на директорите и заместник-директорите на училищата в Поморие.

Според Стаматов, училищните директори призовават да не се правят промени при държавните зрелостни изпити и националното външно оценяване.

Държавните зрелостни изпити и националното външно оценяване ще преминат, както са планирани и организирани от досегашния екип на Министерството на образованието и науката. Това заяви вчера служебният министър на образованието и науката проф. Николай Денков, който прие поста от своя предшественик Красимир Вълчев.

"Да започнем нормално, от началото на юни - всички присъствено, ако това разрешават условията. И отново, да започнем нормално - присъствено, в началото на учебната година. И много важно - в настоящата ситуация, да не се правят никакви резки движения и промени от управляващите по отношение на образователната система", настоява председателят на СРСНПБ Диян Стаматов.