Три години след ареста на Златко Баретата, делото срещу него е пред финал
Три години след ареста на Златко Баретата, делото срещу него е пред финал / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Юлиана Николова

Точно три години след ареста на Златомир Иванов-Баретата делото срещу него е пред завършването си. Иванов бе задържан на 6 февруари 2009 година.

В съда в понеделник се очаква да започнат финалните пледоарии по процеса. Златко Баретата и още 20 души са обвинени в организирана престъпна група за разпространение на наркотици.

Година и един месец след ареста на Иванов и останалите прокуратурата внесе обвинителен акт. Срещу Иванов има повдигнато обвинение за това, че е ръководил организирана престъпна група, създадена с цел да разпространява наркотични вещества в страната.

Златомир Иванов и Мартин Димитров са привлечени към наказателна отговорност и за предумишленото убийство на Румен Стефанов. Обвинението смята, че Иванов е бил подбудител, а Димитров - помагач.

На Мартин Димитров, Георги Йорданов, Филип Христов, Георги Петров, Валентин Луков, Юлиян Зашев, Иван Величков, Даниел Кръстев, Ивайло Борисов и Евгени Евтимов е повдигнато обвинение за участие в групата.

Срещу Коста Трифонов, Борислав Секулов и Петър Йорданов е повдигнато обвинение освен за участие в групата и за нанесена лека телесна повреда, в съучастие и в изпълнение на решение на организираната престъпна група, припомня БТА.

Марин Вълчев, Росен Иванов, Кирил Атанасов, Богдан Василев, Мартин Горески имат обвинения и за притежаване и разпространение на наркотици

Стоян Дичев и Васил Колев са определени от прокуратурата като участници в групата, предали се доброволно и съдействали на органите на властта за разкриване и доказване на извършените от нея престъпления. На Колев е повдигнато и обвинение за притежание и разпространение на наркотични вещества при условията на опасен рецидив.