Трактор и „Фиат” горяха в Старозагорско, кола пламна и в Стражица
Трактор и „Фиат” горяха в Старозагорско, кола пламна и в Стражица / снимка: БГНЕС, архив

Трактор и лек автомобил Фиат изгоряха през нощта на 3 март в Старозагорско, съобщиха от ОД на МВР-Стара Загора.

На 3 март около 6.40 ч. в РУП-Гълъбово е получено съобщение за възникнал пожар в трактор, паркиран в стопанския двор в с. Априлово, община Гълъбово. Констатирано е, че колесният трактор ЮМЗ, със старозагорска регистрация, произведен през 1980 г. и собственост на частна гълъбовска фирма, е запален умишлено, като са изгорели напълно всички горими елементи. Причините за инцидента, както и стойността на нанесените щети са в процес на изясняване от служители на Районно управление Полиция - Гълъбово.

По същото време във Второ РУП-Стара Загора е получено съобщение за възникнал пожар в частен гараж, разположен на ул. „Цар Иван Асен ІІ”137, в който е паркиран автомобил „Фиат Браво”, със старозагорска регистрация, собственост на 24-годишен старозагорец. Констатирано е, че гаражът е подпален умишлено, като под вратата му са напъхани вестници и парцали. От пожара е изгоряла задната част на автомобила и вътрешната част на купето. Причините за инцидента, както и стойността на нанесените щети са в процес на изясняване от служители на Второ РУП-Стара Загора.

Лек автомобил изгоря в град Стражица. Вчера минути преди 5.00 ч. на ул. „П.Р. Славейков”, пред жилищен блок, неизвестен извършител е запалил лек автомобил „Опел Кадет”, собственост на 42-годишен мъж от Стражица. Огледът е установил, че пожарът е подпален с дървени разпалки до задното ляво колело на автомобила.

За три месеца и половина опожарените автомобили в страната надхвърлят 55, а в София са над 60.