"Това си е решение на ГЕРБ, в което ние не може да се бъркаме. От наша гледна точка това е слабо и вредно решение", коментира пред журналисти в парламента Тошко Йорданов от „Има такъв народ“.

По-рано днес кандидатът от ГЕРБ-СДС за ротационен премиер Мария Габриел заяви, че разговорите с "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) не са в ледена епоха, но няма и слънчеви лъчи, които да разтопят ледовете. Малко по-късно Николай Денков, номиниран за премиер от ПП-ДБ с втория мандат каза пред журналисти, че очаква да се чуе с Мария Габриел и да види кога ще седнат на масата да обсъждат същината. 

Габриел за ПП-ДБ: Разговорите не са в ледена епоха, но няма и слънчеви лъчи

Според Тошко Йорданов търсене на компромис с хора, които искат да овладеят силово държавата и службите, и да нарушават законите, заявявайки го в прав текст, не е компромис и е морално укоримо. Той смята, че компромис е останалите политическите партии в този парламент да седнат и да говорят за експертен кабинет без „Продължаваме промяната“, тъй като техните лидери всъщност би трябвало да бъдат арестувани за държавна измяна. 

"Ние на разговори с хора, които са държавни изменници, няма да стъпим", посочи той в отговор на въпрос.

"Ако Кирил Петков и Асен Василев бъдат разкарани от „Продължаваме промяната“ и си понесат законовите последствия, с някаква друга промяна може и да говорим, с тази – не", каза още депутатът. 
Никол Николова, БТА