Томов: Не се страхувам от арест
Томов: Не се страхувам от арест / cнимкa: Sofia Photo Agency, Надя Коцева

Помагал съм с лични пари на ЦСКА, заяви пред Дарик подалия оставка президент на футболния клуб Александър Томов. Той каза, че не се притеснява от информациите, че предстои да бъде задържан от прокуратурата и ДАНС и ги окачестви като инсинуации. Александър Томов допълни, че никой до момента не му е съобщавал, че ще му бъде отнет международния паспорт. Бившият президент на ЦСКА каза още, че и в момента съдейства на ДАНС, прокуратурата и НАП като е приготвил цялата информация, която вероятно ще му бъде поискана.

Готов ли сте да съдействате на ДАНС, НАП, прокуратурата?

Аз им съдействам, всичката информация съм приготвил. Всичко е чисто и почтено.

Притеснявате ли се от разпространяващите се информации, че имат намерение да ви задържат, да ви разпитват в следствието?

Не. И не само, че не се притеснявам, а смятам, че това е част от поредната гадна, долна инсинуация. Това кампания, продължаваща вече една година и накрая намериха основание и мисля, че това е не просто недостойно. В нашата страна няма защита срещу подобни прояви. След като съдебните състави дават за клевета по 3-4 000 лева глоби, естествено на всички клеветници не им пука.

Ще ви отнемат международния паспорт.

Това са пълни глупости. Главният прокурор е направил изявление, те са го питали, без да го карам аз. Това са поредните простотии. То няма за какво – аз не съм взимал от ЦСКА една стотинка. Аз не съм филантроп. Аз обожавам футбола, играя футбол и съм давал, и продължавам да давам на футбола, мои пари. Никога пари не са изтичали от ЦСКА.

Колко ваши лични пари сте дал?

Няма да кажа, разбира се. Защо трябва да се хваля. Давал съм пари и те са данъчно проверявани с декларации.