/ БГНЕС
То беше отличено от британското издание “The Guardian”
Пътуването с теснолинейката от Септември до Добринище беше избрано от британското издание “The Guardian” за едно от десетте най-добри пътувания с влак в Европа. Това е единствената действаща теснопътна линия в България.

Веднъж закупен, билетът за теснтолинейката гарантира на всеки пътник неповторими емоции. Очакванията за красиви пейзажи и прекрасни гледки се подсилват от разказите на редовно пътуващите.

Линията е изключително красива всеки един сезон. Пише шестица, пише осмица. Изключително живописно е, просто обожавам това влакче и винаги го препоръчвам на приятели, които не са от нашия край”, каза Ваня Христова.

БДЖ осигурява допълнителни вагони в теснолинейката за Добринище на 3 март

В теснолинейката всеки някак се променя и отваря душата си - и за топлата дума, и за топлия чай. Много романтика има в пътуването с теснолинейката. Унасящото тракане на влака и спиращите дъха гледки завладяват бързо всички пътници и навсякъде се настанява необяснимо спокойствие.

За първи път ми се случва да пътувам в тази посока. Просто е уникално. Все едно се намирам в Дивия Запад”, разказа Венцислав Сариев.

След час и 40 минути теснолинейката вече стига гарата в Добринище. И всеки си тръгва сякаш току-що е прочел щастливия край на любимата си приказка, която няма търпение пак да прочете.