/ dariknews.bg
Технически проблем блокира работата на КАТ
99944
Технически проблем блокира работата на КАТ
  • Технически проблем блокира работата на КАТ
Технически проблем блокира онлайн системата на КАТ. Голяма част от функциите, като например справки за глоби, издаване на свидетелства за управление и плащане през електронния портал на КАТ, в момента не работят. Затруднено е обслужването и на гишетата на "Пътна полиция" в цялата страна, съобщи директорът на КАТ главен инспектор Росен Рапчев.
 
"От петък стартирахме нова функционалност в административно-наказателната дейност, която да подобри административното обслужване на гражданите. По-бързо ще могат да си подават тези заявления за свидетелство за управление гражданите, също така и информацията, която е в портала на МВР за наложени глоби, ще бъде по-адекватна, ясна и точна. Тази функционалност изисква техническо преобразуване на системата и, за съжаление, се оказа, че предвиденият срок до неделя, не беше достатъчен, за да може да се инсталира тази функционалност", обясни главен инспектор Рапчев.
 
"Проектът и планът, които имахме, не сработиха. Това в момента реално не дава достъп на гражданите да използват административното обслужване в системите на МВР. На водачите не могат да се издават свидетелства за управление на МВР. Също така не могат да бъдат приемани заявления за свидетелства за управление на МПС-та, като заявления могат да подават новите водачи. Също така не може да бъдат издавани удостоверения за дисциплината на водачите, сиреч колко водачи и какви глоби имат в момента. Освен това в момента гражданите не могат да плащат през постерминал в службите на МВР, както и през електронния портал на МВР. Също така през електронния портал не е възможно в момента да се извърши справка за глобите, които всеки един гражданин дължи. Това не е свързано с регистрацията, тя работи", добави директорът на КАТ.