Съдът решава за задържането на пловдивските фалшификатори
Съдът решава за задържането на пловдивските фалшификатори / netinfo

Пловдивският окръжен съд ще разгледа от 15 часа днес искането на прокуратурата за налагане на най-тежките мерки за неотклонение „задържане под стража” за 8 от деветимата задържани в четвъртък срещу петък фалшификатори на милиони документи, съобщи за Дарик радио заместник председателят на съда Магдалина Иванова.

Не е известно защо няма да се иска мярка за неотклонение за последния член на бандата. По делата са приложени специални разузнавателни средства и най-вероятно делото ще се гледа при закрити врати, научи Дарик радио.

Престъпната група, чийто тартор е 45-годишният Димитър Димитров, известен като Митьо Дебелия, беше разбита в работен режим. От четири адреса в Пловдив и околните села спецполицаите от сектор Борба с организираната престъпност в Пловдив иззеха 30 чувала с майсторски изработени неистински паспорти, лични карти, шофьорски книжки за 15 страни в Европейския съюз, както и визи за постоянен престой в Англия, винетки от Гърция и предотвратиха печалба от 100 милиона лева за престъпния свят.

Други новини от Пловдив