/ БГНЕС
Днес трябва да стане ясно дали бившият кмет на район "Младост" в София - Десислава Иванчева, и заместничката й Биляна Петрова ще си отидат у дома. В средата на октомври съдът реши, че може да ги пусне под домашен арест, но прокуратурата обжалва решението.  
 
Съдът пусна Десислава Иванчева и Биляна Петрова под домашен арест

Друг от арестуваните по случая - Петко Дюлгеров, дойде сам и пеша, за да присъства на поредното заседание. Пред медиите обаче той отказа да коментира дали познава Десислава Иванчева, Биляна Петрова и бизнесмена Александър Ваклин, както и дали е участвал в договарянето и предаването на откупа от 70 000 евро.
 
В хода на заседанието стана ясно, че вчера отстраненият зам.-кмет на район "Младост" Биляна Петрова е получила нервна криза и се е наложило намеса на медицински екип.

Какво важно казаха свидетели по делото срещу Десислава Иванчева?

На последното съдебно заседание по делото ключов свидетел промени показанията си. Тогава арх. Румен Русев обяви, че не си спомня Иванчева да му е оказвала натиск и да е казвала, че ще се придвижват преписки само, ако се правят градинки в района.
 
8 октомври: Делото срещу бившия кмет на „Младост“ Десислава Иванчева започна по същество

Кметът на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева беше задържана при показна акция в центъра на София на 17 април 2018 г. Повод за нея бе разследване за подкуп, даден ѝ от строителен предприемач, а по информация на разследващите Иванчева е била задържана със 70 000 евро, които са част от по-голяма сума, поискана за издаване на строително разрешително. Часове тя бе държана с белезници до автомобила си, паркиран пред сградата на Министерството на спорта, докато разследващите извършваха обиск.

Арестуваха кмета на „Младост“, органите на реда влязоха и в Общината (ВИДЕО/СНИМКИ)
 
Освен Иванчева, задържани бяха още заместникът ѝ Биляна Петрова, както и бившият кмет на община „Младост” Петко Дюлгеров, а обвинения бяха повдигнати и на тримата. От април Десислава Иванчева се намира в ареста, а междувременно съдът я отстрани от поста кмет на район „Младост“.
БГНЕС, NOVA