Съдът поиска нова експертиза по делото за смъртта на Кембъла
Съдът поиска нова експертиза по делото за смъртта на Кембъла / cнимкa: Sofia Photo Agency
Софийският апелативен съд разгледа делото срещу Боян Георгиев за катастрофата на 17 март миналата година, при която загина Емил Трифонов – Кембъла. Съдът ще продължи да разглежда делото на 24 ноември, тъй като бе поискана повторна автотехническа експертиза. По време на заседанието съдът изслушва автотехническата експертиза, която обаче не разкри много фактология и конкретика как точно е станала катастрофата, при която загина Кембъла.

Адвокат Явор Нотев поиска насрочването на нова автотехническа експертиза, която да бъде изготвена от други вещи лица и чрез по-съвременни технически средства. Магистратите решиха, че такава експертиза е нужна за вземането на съдебното решение и отложиха делото за 24 ноември, когато тя трябва да бъде завършена.

На 13 май тази година Софийския градски съд постанови пет години затвор за подсъдимия Боян Георгиев. Той бе лишен от възможността да шофира за седем години. Георгиев бе осъден да заплати на роднините на Кембъла граждански иск на стойност 100000 лева.

Кембъла загина при катастрофа на 17 март 2007 г. на бул. „Цариградско шосе”. Според експертизата по делото автомобилът, в който е пътувал Трифонов, се е движил с 135 км/час. Вещите лица установиха, че Георгиев е шофирал с близо два промила алкохол в кръвта.