/ БГНЕС
Съдът остави в ареста „убиеца от Надежда“
99573
Съдът остави в ареста „убиеца от Надежда“
  • Съдът остави в ареста „убиеца от Надежда“
Софийският апелативен съд остави окончателно в ареста Викторио Александров, обвинен в убийството на приятелката си и едногодишната им дъщеричка. В съдебната зала днес Александров отново отрече да си спомня за убийствата, описа се като „объркан човек, който не знае какво прави” и поиска да бъде пуснат под домашен арест. По думите му нямало опасност да се укрие, защото пред дома му щяло постоянно да има журналисти. Съдът обаче потвърди решението на първата инстанция и го остави за постоянно в ареста.

Викторио Александров
БГНЕС

Края на октомври: Двойно убийство разтърси страната (ОБЗОР)
 
23-годишната Дарина Министерска бе открита убита с пистолет в дома си в кв. „Надежда” миналия понеделник. След няколко часа край Горни Богров бяха намерени простреляни едногодишната й дъщеричка Никол и приятелят на Дарина – Викторио Александров, който бе направил опит да се самоубие. Никол почина на следващата сутрин, но лекарите спасиха Александров. 3 дни по-късно той се яви в съдебна зала и поиска да бъде пуснат под домашен арест.
 
Същото искане Александров направи и днес на втора инстанция. Той отново отрече да си спомня да е убивал приятелката и дъщеря си и се описа като „объркан човек, който не знае какво прави”.

Отрече и да е „убиец, крадец или каквото и да е”.

По думите му, ако бъде пуснат под домашен арест, нямало как да се укрие, тъй като пред дома му постоянно щяло да има журналисти. В ареста пък получавал заплахи, а условията там не били подходящи за здравословното му състояние.

Викторио Александров
БГНЕС

Говорят лекарите, оказали помощ на Викторио и детето му (ВИДЕО)
 
Служебният му адвокат Елисавета Йорданова отново поиска медицинска и психологично-психиатрична експертиза, които отново бяха отказани от съда. Йорданова се позова на показания на свидетелка, която описвала Александров като неадекватен, „все едно е пиян”. Пред шофьора на таксито, откарало го до Горни Богров, Александров пък заявил, че имал друго дете, което приятелката му Дарина убила. От тези показания според защитата можело да се заключи, че Александров не разбирал и не ръководел действията си. Същото важало и за това, че оставил всичките си лични вещи в апартамента на Дарина.
 
Според прокурора по делото обаче повечето свидетели описвали Александров като нормален и спокоен, а действията му показвали, че иска да се укрие.

Графологичната експертиза пък е потвърдила, че именно Александров е написал прощалното писмо до родителите си няколко дни преди убийствата, от което става ясно, че обмисля да бяга в Турция.

Повдигнаха три обвинения на Викторио Александров
 
Съдът в крайна сметка се съгласи с доводите на прокуратурата и с мотивите на първата инстанция, че събраните доказателства до момента сочат именно към Александров като извършител на убийствата.

Според съда в периода между двете убийства той разказвал на всеки от срещнатите свидетели различна версия за това накъде е тръгнал с дъщеря си.

Според лекарите в „Пирогов” пък в момента Александров има нужда единствено от периодична смяна на превръзката на главата, която може да се извършва и в ареста.

Съдът прие и, че на този етап няма съмнения за вменяемостта на Александров, най-вече заради логичните и последователните му показания в зала. Психиатрична експертиза вероятно ще бъде назначена на по-късен етап в делото, но в момента тя не е предмет на разглеждане при мярката за неотклонение.
 
Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.

Проговориха родителите на обвинения в двойното убийство в „Надежда“ (ВИДЕО)