Шокиращо убийство на едногодишно бебе и майка му разтърси България по-рано тази седмица. След трагедията вълна от обвинения се отправиха към таксиметровия шофьор, който е возил задържания за убийството на млада жена в "Надежда" и едногодишната му дъщеря, която той простреля след това и детето почина. Критиките към шофьора бяха по въпроса дали е можел да спаси детето. Пред NOVA водачът отговаря, като разказва отново за случилото се. Той казва, че е бил заплашен с пистолет, а и от разбраното от разговора с Викторио Александров не мислел, че вози човек, който е извършил убийство.

Последните дни на октомври: Двойно убийство разтърси страната (ОБЗОР)

“В момента ме изкарват виновен за престъпление, за което не чувствам никаква вина. Вината ми дойде, след като разбрах, че съм возил убиец, а не преди това, когато мислех, че съм возил самоубиец. Нямаше как да знам, че е убил жена си. На мен ми каза, че съпругата му е убила другото им дете и иска да се самоубие. Затова не взех детето и не избягах. Опитах се да го разубедя“, разказа шофьорът. Той допълни, че Викторио му е казал: “Карай, за да живееш“. Той допълни, че професията им е изпълнена със случаи, в които хората ги заплашват или бягат, без да си платят сметката. Затова не е заподозрял за трагедията. "Мислех, че това е поредният малоумник, който иска да го возя без пари, не ми мина през акъл, че това може да е убиец", спомня си човекът.

Повдигнаха три обвинения на Викторио Александров

“Имаше едни три минути, в които с пистолета той искаше да ме уплаши. Видя, че аз останах видимо спокоен. Започнахме да си говорим приятелски“, разказа таксиметровият шофьор. 
Когато по радиото в колата съобщили за убийството на младата жена, Викторио казал да го спре, защото не издържа да слуша подобни нещо.

Проговориха родителите на обвинения в двойното убийство в „Надежда“ (ВИДЕО)

“След като го оставих, се обадих на диспечерите, за да им съобщя, че съм закарал човек, който ме удари с пистолет и ме заплашваше. Мислех, че всичко вече е свършило. После спрях на една бензиностанция и там установих всъщност, че съм возил убиец“, поясни мъжът.

Той сподели, че когато е разбрал, че Викторио и убил детето, се е почувствал много виновен и му е прилошало. “Съжалявам, че не съм взел детето, но аз не знаех какъв е този човек. Никой не се поставя на мое място. Нека хората преживеят това, което аз, и тогава да искат наказателна отговорност“, допълни шофьорът. 

Викторио Александров разказа своята версия за злощастната нощ (СНИМКИ)

Пред NOVA адвокат Марин Марковски сподели, че може да се изясни ситуацията. Неоказването на помощ е престъпление по Наказателния кодекс: който не окаже помощ на лице, което се нуждае, без да има опасност за собствения му живот, се наказва с пробация, цитира юристът. "Следва да се изследва този въпрос, дали ще се докаже или не", каза Марковски и посочи, че ако се докаже казаното от шофьора, не могат да се приложат разпоредбите на кодекса, защото е имало явна опасност за живота му и той не е знаел, че детето ще бъде убито.

„Категорично мога да кажа, че обвинителният акт срещу Викторио Александров ще бъде за най-тежкото обвинение, за което се предвижда доживотен затвор без или със замяна”, коментира Марковски, наричайки двойното убийство в столицата ужасяващо. Марковски прогнозира, че при признаване за виновен на Викторио присъдата му ще бъде 30 години лишаване от свобода, защото законът дава правото, ако признае написаното в обвинителния акт, присъдата да е по-малка.
nova.bg