Двойно убийство на майка и детето ѝ разтърси страната. Заподозрян е 26-годишният баща на детето Викторио Александров. По информация на NOVA вече са му повдигнати три обвинения – за убийството на младата жена, на дъщеря му, както и за принуда към таксиметров шофьор. По последна информация мъжът първо нападнал и застрелял приятелката си, а после избягал с дъщеря им. Таксиметров шофьор, който откарал издирвания мъж и детето му, разказа, че той е искал да спаси дъщеря си. Свидетелят обяснил, че въоръженият мъж му признал, че иска да се самоубие и няколко пъти му предложил да вземе детето и да го отведе някъде. Таксиметровият шофьор обаче отказал, защото не знаел как да се грижи за момиченцето. Така в крайна сметка той оставил издирвания мъж и детето край Горни Богров и си тръгнал. Няколко часа след това бащата стрелял по дъщеря си, която по-късно почина в болницата, и направил опит да се самоубие. Животът на мъжа е вън от опасност, а той е под охрана в „Пирогов”.
 

29 октомври: Откриха простреляни мъж и дете
 
26-годишният Викторио Александров и неговата 23-годишна приятелка Дарина живеели заедно в апартамента в столичния квартал „Надежда” от около година и половина. През миналата седмица те са празнували първия рожден ден на своята дъщеря. След него родителите се скарали сериозно, което довело до раздялата им и до това мъжът да се изнесе от общото им жилище. Това се случило в четвъртък. В петък мъжът подал сигнал за оказван психически тормоз над него от страна на Дарина. Става ясно, че след раздялата 23-годишната жена се е притеснявала, че бившият ѝ партньор може да и навреди или посегне. Това наложило през уикенда бащата на жертвата да спи в апартамента, за да не се притеснява тя.

Ръководителят на Софийска градска прокуратура Емилия Русинова разказа, че тялото на застреляната жена е открито от нейните родители, които се притеснили, че не могат да се свържат с дъщеря си и повикали ключар, който да отвори вратата. Тогава те сигнализирали в полицията, че дъщеря им е простреляна няколко пъти. Като евентуален извършител на убийството полицията обяви за издирване бившият приятел на жената, заедно с него се издирваше  и общото им 1-годишно дете.
 
Установено е мястото, към което се е придвижил извършителят на деянието. След като са обходени всички адреси и места, на които той може да пребивава от полицията, оказано е съдействие от неговия баща. След обход на служителите на МВР е установено мястото, където е бил извършителят на деянието заедно с детенцето, което е било простреляно в дясното око“, каза Русинова.

Каква е причината за трагедията в София?
 
Шефът на СДВР старши комисар Ивайло Иванов обясни, че в полицията не са получавани сигнали за тормоз и насилие от страна на издирвания мъж.
 
„До момента има един единствен сигнал, но той е от извършителят срещу съпругата му за психически тормоз от миналата седмица. Това е единственият сигнал. Не е имало данни за скандали в беседите, които сме провели с роднините и с приятели до този момент, защото ни предстои още много работа, въпреки че извършителят е задържан. Имали са проблеми в семейството, но не е било нещо сериозно. По непотвърдена информация преди година също са се разделяли“, обясни Иванов.
 
По последна информация мъжът прострелял в главата детето, което почина малко по-късно в болницата. Издирваният направил опит да се самоубие. Въпреки това състоянието му е стабилно и вече е контактен.

След двойното убийство: проговори таксиметровият шофьор, возил Викторио (ВИДЕО)
 
Иванов обясни, че таксиметров шофьор, който е откарал издирвания мъж и неговото дете до Горни Богров, където по-късно са намерени, е подал сигнал в полицията.
 

Шофьорът разказа пред NOVA, че 26-годишният мъж искал дъщеря му да остане жива.
 
Дойде младо момче с детенце. Вика: „До „Надежда”. Качи се, обиколихме и стигнахме до „Надежда” 6”, разказва шофьорът. Когато свършили блоковете, той попитал пътника накъде да продължи. По думите му Викторио Александров го ударил в тила с пистолет и му наредил да прави каквото му каже, за да живее.
 
Гледах да си спася живота. Не може да седиш ти, да караш един час с пистолет в главата. Това си го виждал само по филмите. С едната ръка държеше детето, с другата пистолета”, разказва шофьорът.
 
„Казах му: „Момче, успокой се”. Той каза: „Карай ме към люлинската магистрала, където има голям мост, за да скочим от моста”. Попитах го защо ще скача от моста, а той каза, че жена му е убила другото му дете и той не може да го преживее. После ми каза да карам към Благоевград, отговорих му, че нямам винетка”, разказва още шофьорът.
 

Викторио не е казал, че е убил жена си.
 
„През цялото време му говорих, давах на детето вода, защото през цялото време детето плачеше. Каза: „Дръж се, мъжки, няма да пострадаш, обещавам ти”. Взе ми телефоните, при него да стоят. По едно време каза да спра и аз спрях. Той скочи от колата и замина за храстите. Каза, че детето иска да го остави някъде и иска той да се самоубива, не иска да убива детето. Искаше да ми остави детето. Аз го попитах какво да го правя? А той каза да го закарам в някое районно. След това, като споделих,че съм возил мъж с пистолет в тила, те ми казаха,че се издирва такъв човек с малко дете. След това се обадих на приятел полицай”, разказва шофьорът.
 
По информация на Дарик 26-годишният Викторио Александров е бил служител в охранителната фирма СОТ- 161 от около пет години. Мъжът не е разполагал със служебно оръжие, но е имал разрешително за лично такова. Служители от фирмата коментираха, че до последно Александров е бил на работа и е участвал в графика наравно с колегите си. Той не е демонстрирал да има лични и емоционални проблеми. За работата си като охранител във фирмата Викторио Александров няма констатирани провинения.