Съдът гледа делото срещу Сидеров и съпругата му
Съдът гледа делото срещу Сидеров и съпругата му / cнимкa: Sofia Photo Agency

Софийския градски съд (СГС) ще заседава по делото срещу лидерът на „Атака” Волен Сидеров и съпругата му Капка, които са обвинени за подбуждане към лъжесвидетелстване. Строги полицейски мерки са взети срещу симпатизантите на партията, които имат забрана да влизат в сградата на Съдебната палата, докато вътре тече процесът срещу техния водач.

Досегашните заседания по делото протичаха при засилено полицейско присъствие и забрана за правостоящи в съдебната зала. Мерките са взети поради симпатизантите на „Атака”. Вече два пъти съдът прекъсва заседанията си поради нарушаване на процесуалните норми и поведение в съдебната зала.

Волен и Капка Сидерови са обвинени в подбуждане на Павел Чернев към лъжесвидетелстване за пътния инцидент на автомагистрала „Тракия” на 7 април 2006 година. Тогава автомобилът, в който е пътувал Волен Сидеров, се блъсна в колата на Явор Доков. След инцидента Сидеров заяви, че колата е била управлявана от Чернев. В хода на следствието той първо потвърди, а после се отрече от показанията си, че управлявал колата.