/ Gulliver/Getty Images
В Многонационалния център за съвместна подготовка на Сухопътните войски на САЩ в Европа в Хохенфелс, Германия, започна първата за тази година съвместна ротационна подготовка Combined Resolve XIII с участието на български военнослужещи от Сухопътните войски, съобщиха от Министерството на отбраната.

Тя ще се състои до 5 февруари и в нея участват 90 военнослужещи от 1-ва механизирана рота от състава на Единния център за начална подготовка в Плевен с 10 бойни машини на пехотата (БМП-23). В съвместната подготовка българското формирование е включено в състава на американски батальон. Командир на ротата е капитан Евгени Петров, а старши национален представител е майор Велин Кехайов от Единния център за начална подготовка.

Започва най-голямото командно-щабно учение „Balkan Bridges - 2019 “

Съвместната българо-американска подготовка включва курс за обучение на специалисти и инструктори и полево учение Force on Force.

Вчера българските военнослужещи са имали занятие за даване на допуск за управление на високопроходима многоцелева колесна машина /HMMWV/ и на лекотоварен военен камион