/ БГНЕС
Къде ще се помещава първата у нас многопрофилна детска болница?
100414
Къде ще се помещава първата у нас многопрофилна детска болница?
  • Къде ще се помещава първата у нас многопрофилна детска болница?
Недовършената сграда на научния институт по педиатрия, която се помещава в двора на Александровската болница, вероятно ще се превърне в първата у нас многопрофилна детска болница. Строежът й започва през далечната 1978 година, но дали към днешна дата конструкцията й е годна, предстои да се произнесат специалисти.

Национална детска болница ще има, дострояват сграда в двора на Александровската болница
 
Вече е сключен договорът за строително-конструктивна експертиза на сградата на Научния институт по педиатрия, информира здравният министър Кирил Ананиев по време на заседание на парламентарната комисия по здравеопазване.
 
"Срокът, в който трябва да приключи това изследване, е краят на месец февруари. Тоест ние дотогава трябва да знаем. Аз съм убеден, че сградата е годна и ще може да се използва за детска болница. Говорил съм с живите останали, които са тръгнали да градят тази болница", посочи Ананиев.

МЗ работи по създаване на национална многопрофилна педиатрична болница
 
Ако няма обжалване на процедурите, реалното строителство се очаква да започне през есента. В болницата ще се работи по всички детски специалности, а комплексното лечение ще се предлага за деца от цялата страна, увери още ресорният министър.