Строителни работници паднаха от метална конструкция в сливенско село
Строителни работници паднаха от метална конструкция в сливенско село / cнимкa: Sofia Photo Agency

Двама строителни работници от Сливен са пострадали след като паднали от метална конструкция, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Сигналът в полицията е подаден от около 9.30 часа вчера от болница „Д-р Ив. Селимински", където строителите са приети за лечение.

Единият от тях – на 27 години, се е отървал само със счупена ръка, но една година по-младият му колега е с множество фрактури по цялото тяло и с опасност за живота. Проверката е установила, че двамата са паднали от метална конструкция при извършване на строително-ремонтни работи в района на птицеферма "Джени", намираща се в землището на сливенското село Панаретовци.

Образувано е досъдебно производство.

По-късно обектът до село Панаретовци беше спрян, съобщи директорът на Областна инспекция по труда в Сливен инж. Здравко Пехливанов. Двама инспектори правят проверка на случая, като по първоначални данни пострадалите са били с трудови договори.

Злополуката е станала, докато работниците монтирали панели тип „сандвич" на покривната конструкция на производствено хале. Мустафа Дермишев и Ибрям Ибрямов работели един до друг, когато единият залитнал, колегата му се пресегнал да помогне и така двамата паднали от конструкцията. Работниците не са били обезопасили мястото си, показва още проверката.