Стреляха по колата на шефа на варненска охранителна фирма
Стреляха по колата на шефа на варненска охранителна фирма / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Стреляха по колата на шефа на варненска охранителна фирма
52410
Стреляха по колата на шефа на варненска охранителна фирма
  • Стреляха по колата на шефа на варненска охранителна фирма

Шефът на варненската охранителна фирма "Спартак" Янко Янков беше нападнат в четвъртък вечерта, като по автомобила му бе открита стрелба. Стрелецът е задържан, съобщи директорът на полицията в морската столица комисар Димитър Димитров.

Сигнал за инцидента е подаден чрез телефон 112 в 20:23 часа. Янков е бил нападнат на кръстовището на улиците „Младежка" и „Драгаш" в кв. „Трошево" от 25-годишния С. Д. С. от Варна. Той е приближил автомобила на жертвата - БМВ, и е открил стрелба, след което е побягнал пеша. След около 100 метра се е качил в автомобил, с който е потеглил в посока към Бургас.

Шефът на СОД „Спартак" не е пострадал. Той не е могъл да се отбранява, тъй като не е носел в себе си законно притежаваното си оръжие, поясни комисар Димитров. Янков е бил в спортен екип и се е връщал от тренировка по футбол.

В ранния следобед в петък, в заведение в „Трошево", бе задържан и шофьорът на колата, с която стрелецът е напуснал местопрестъплението - 25-годишен познайник на полицията с прякор Джуджето, който изтърпява условна присъда за нанасяне на средна телесна повреда.

За момента е установено и доказано, че основен мотив за нападението са икономически неуредени отношения между лицата, но се работи и по други версии. Комисар Димитров посочи, че жертвата и стрелецът са се срещали преди инцидента, но отказа да разкрие по какъв повод.

Оръжието, с което е стреляно, е открито със съдействието на единия от задържаните. Видеокамери са засекли „Аудито”, в което С. Д. се е качил след стрелбата. Колата преминала през Аспаруховия мост в 20:39 ч. в посока Бургас. В 21.11 ч. автомобилът е заснет отново от видеокамерите на моста, но този път на влизане във Варна. Нападателят е изстрелял поне 15 куршума 5,65 калибър от автоматично оръжие със сгъваем приклад, намерен на метри от местопрестъплението. То е предадено за експертиза.

Нападателят е задържан за 24 часа. Най-вероятно в събота ще му бъдат повдигнати обвинения. Той е неосъждан до момента.

Други новини от Варна