Стрелба в  Бояна, един убит
Стрелба в Бояна, един убит / снимкa: БГНЕС
Стрелба в "Бояна", един убит
19418
Стрелба в "Бояна", един убит
  • Стрелба в "Бояна", един убит

Двама души бяха простреляни в столичния квартал „Бояна". Единият от тях е починал на място, съобщиха от Националния медицински координационен център. Другият мъж е извозен с частен джип "Гран Чероки" до Военна болница, където му се оказва медицинска помощ.

По първоначални данни инцидентът е станал около 23.30 часа край Боянското ханче. Простреляните са били открити в сиво „БМВ", със софийска регистрация, стреляно е от дясната страна на колата, прозорецът е счупен от куршумите.

Трупът на убития е бил намерен на предната седалка до тази на шофьора. Все още не е ясна самоличността на простреляните, както и причините за стрелбата.

Вероятно стрелецът е бил един, той се е приближил до автомобила и е стрелял отблизо. Той е избягал в неизвестна посока и в момента се издирва. По „БМВ"-то е стреляно шест-седем пъти и изстрелите са били насочени не към шофьора, а към неговия спътник. И убитият, и простреляният са млади момчета, от "Бояна" са и са криминално проявени, научи Дарик. На мястото на инцидента е имало близки на убития и простреляния, но те са били агресивно настроени към журналистите.

На мястото на инцидента са били изпратени коли на полицията, линейка и пожарна, тъй като част от куршумите са попаднали в предния капак на колата и е имало опасност автомобилът да се запали. Пожарникарите са облели с вода предната част, за да предотвратят евентуален взрив. Районът около мястото на престрелката бе отцепен. Прави се оглед от специализирана група.