Столетница от Паскалево събира родственици на тържество
Столетница от Паскалево събира родственици на тържество / netinfo

Най-възрастната избирателка в добруджанското село Паскалево - 100-годишната баба Тодора Йовчева, е поканила гости да почетат юбилея й след президентския вот.

Баба Тодора празнува кръгъл рожден ден на 26 октомври, но е насрочила тържеството за 4 ноември, след изборната суматоха, когато ще събере петдесетина родственици в Добрич. "Подарихме на най-възрастната стопанка в селото икона и кошничка с цветя, да е здрава и с бодър дух още дълги години", каза кметът на Паскалево Живко Желев.

Баба Тодора не е гласувала на първия тур, но е изпратила до урната сина си и снаха си. Ако за балотажа столетницата събере сили да излезе от дома си, кметът уверява, че ще й помогнат да отиде до избирателната секция.

Баба Тодора продължава да се интересува какво става в държавата, но все по-трудно чува и затова не се застоява много пред телевизора, казва снаха й Радка. Старата стопанка е родена в някогашното село Добромир в Северна Добруджа и семейството й се е занимавало със земеделие. Сега възрастната жена се радва на двама синове и дъщеря, на деветима внуци и правнуци.

В село Паскалево в избирателните списъци са записани 590 избиратели.