/ БГНЕС
„Имах два избора - или да вляза и да го ритам, докато шава, или да туширам конфликта, защото очевидно той не разбира от дума. Реших, че е по-добре да го респектирам“, това разказа пред БНР журналистът Димитър Стоянов, който обясни за разразилия се последните дни скандал, че всъщност той е бил нападнат от служител на НАП в столичния квартал "Хаджи Димитър" и за да се защити, извадил пистолет.

Разследващият журналист бе арестуван, но по-късно - освободен срещу гаранция от 5000 лева. Случката между него и служителя НАП се разигра в късния следобед на 22 април в столичния квартал "Хаджи Димитър". На пълния запис от охранителна камера се вижда как между Стоянов и служителя на приходната агенция възниква конфликт, който прераства и във физическа разпра. В нея се намесва и съпругата на журналиста. В един момент той се обръща и вади пистолета от задния си джоб, който насочва към данъчния. Софийската районна прокуратура привлече към наказателна отговорност Стоянов за хулиганство и за закана с убийство с боен пистолет, съобщиха от обвинението. 

Полицията разкри подробности за конфликта между Димитър Стоянов и служителя на НАП (ВИДЕО)

"Прецених, че е по-опасно сбиване, защото, ако му нанеса средна или тежка телесна повреда, сега щях да бъда обвиняем за убийство, а там е 3-5 години по НК. В този момент прецених, че искам да туширам този конфликт", обясни той защо е извадил законно притежавания си пистолет.

И разказа какво и как се е случило, след като публикува целия запис без звук.

"Слизам от колата, отивам до ветеринарната аптека,
точно в този момент лице, което е до магазина за алкохол, на 15 м от мен, започва да ме заплашва и псува. Колата ми е на аварийни и не пречи. Този човек агресира против мен, беше много пиян и според мен в тежка наркоза. Той първи ме удари в гърдите и аз го бутнах. Продължава да ме псува и обижда и че ще ме убие. Изпуснах си нервите, имаше много заплахи. Всеки път, когато се опитах си тръгна, той ми пречи и посяга да ме удари. Той ми нанесе 4-5 удара, а аз само един десен прав, успях да го спра в крак и аз го спирам с крак", посочи Стоянов.

И призна: "аз не разбрах, че е служител на НАП. Отидох да се освидетелствам в "Пирогов" и да подам жалба в 5-о РПУ и там ме задържаха. Аз съм този, който подаде сигнала на 112 и отказаха да дойдат на място. Бързах за тв участие и като казаха, че нямат екип, потеглих".

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БНР