Не мога и като част от служебно правителство никога не съм си позволявал наистина да коментирам политически решения. При всяко положение за България би било хубаво да има едно редовно правителство, казвал съм много пъти. Каква формула ще намерят, това е в ръцете на политиците.

Това заяви служебният министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов. 

Според служебния икономически министър народните представители трябва да преценят какво ще се случи след 10 юни и ще имаме ли бюджет.

"Разбира се, Министерство на финансите е в постоянни разговори и с политическите партии, така че да не се допусне да има някакви сериозни проблеми", отбеляза той.

Никола Стоянов: Очаквам инфлацията през май да е под 10%

Министър Стоянов коментира също, че Европейският фонд за отбрана за периода 2021 – 2027 г. е на стойност близо 8 млрд. евро.

"Това са общите възможности, от които 2,7 млрд. евро са за научно-изследователски проекти, 2,3 млрд. евро са за разработване на продукти и технологии за отбраната", подчерта той и посочи, че само за 2023 г. от 1,2 млрд. евро, който е предвиденият грант, 72 млн. евро са изцяло и само за малки и средни предприятия, 41 млн. евро са само за т.нар. революционни технологии, или технологии, които наистина ни придвижат няколко крачки напред.

"През последните седмици с колегите от Министерството на икономиката и индустрията коментирахме, че сякаш тези събития не са привличали толкова много интерес, колкото ни се иска и трябва да бъдат още по-популяризирани. Много се радвам да видя залата толкова пълна. С това събитие да подпомогнем повече български компании. Възможностите, които предлага този фонд са много сериозни", каза той.
БГНЕС