Станишев ще бъде предложен за еврокомисар по имиграцията, заяви Борисов
Станишев ще бъде предложен за еврокомисар по имиграцията, заяви Борисов / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Станишев ще бъде предложен за еврокомисар по имиграцията, заяви Борисов
73605
Станишев ще бъде предложен за еврокомисар по имиграцията, заяви Борисов
  • Станишев ще бъде предложен за еврокомисар по имиграцията, заяви Борисов

Сергей Станишев ще бъде предложен за еврокомисар по имиграцията. Това съобщи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

След като за пореден път заседанието на парламента не се състоя, Борисов заяви, че би участвал в пленарните заседания, ако се разгледат точки за актуализацията на бюджета - "който и да е бюджет", според Борисов, закона за банките, който "е предложен от БНБ или там от асоциацията на банките".

Борисов бе категоричен, че сегашното правителство назначава посланици от Държавна сигурност и сключва договори за пътища и магистрали, "за които през октомври ще казват: "Борисов не иска да се разплати с бизнеса".

„От два дни казвам да влязат и да актуализират бюджета. За съжаление, докараха го дотук. Те не влизат. Без „Атака" това правителство не е могло да работи една година. Станишев и Местан да кажат как една година са карали „Атака" да бъдат в парламента. Сега стават безпощадно ясни всички тези истини, които съм ги говорил една година - че съсипаха държавата и в тази срамна коалиция докараха всичко дотук. Какво да правим ние", заяви Борисов.

На въпрос как ще бъде актуализиран бюджетът на Здравната каса без ГЕРБ да влизат, Борисов попита дали има точка за актуализация на бюджета. „Защо аз да предлагам такава точка? Да не съм премиер", допълни той.

„Няма система, която вече да не е разрушена - Здравна каса - половин милиард, болниците - половин милиард, митници и данъчни - минус 800 млн., Фонд „Земеделие" - корупция, Министерство на земеделието - корупция. Забравихте ли всички тези дати, които ви казвах всеки месец в земеделието и какво се случва", допълни Борисов.

„Няма нещо, което да не съм ви говорил. 3 млрд. задължения в НЕК. Сега разбирам, че са готови да подпишат и за Седми реактор. В тази криза, най-бедната държава в света да вземе най-скъпия реактор в света. Това е следващата опорна точка. Това веднъж ми го правиха преди пет година. Ако си спомняте, така подписаха договорите и като дойдохме ние, те казаха: "Борисов да не се разплаща с бизнеса!" Сега парите ги няма. От тези 500 млн., помните ли къде пратиха уж 500 млн.?! Разплатени са към днешна дата само 18 млн. Октомври месец, образно казано, ще дойдат за другите 480 млн. и ще кажат: "Борисов не иска да плати на бизнеса", коментира още лидерът на ГЕРБ.