Станишев: И България, и Европа имат нужда от БСП
Станишев: И България, и Европа имат нужда от БСП / снимка: БГНЕС
Станишев: И България, и Европа имат нужда от БСП
69957
Станишев: И България, и Европа имат нужда от БСП
  • Станишев: И България, и Европа имат нужда от БСП

БСП е длъжна да бъде победител на евроизборите през май. Това каза във варненското село Гроздьово лидерът на социалистите Сергей Станишев. Според него разпиляването на гласове на изборите вреди и на БСП, и на общата кауза на европейските социалисти.

„Вярваме в нашите избиратели, защото те винаги са помагали на партията, когато е била в трудно положение. Организирахме над 300 местни конференции с участието на над 20 000 социалисти, които още веднъж потвърдиха пълната си подкрепа към ръководството на БСП”, изтъкна Станишев. Той не потвърди, нито отрече дали ще води партийната листа на изборите, която ще бъде уточнена на предстоящия партиен конгрес.

Пред членовете и симпатизантите Станишев каза, че правителството на Пламен Орешарски постепенно започва да възстановява социалната държава, която е била унищожена от диктатурата на Бойко Борисов и Цветан Цветанов. Той е уверен, че през следващите месеци страната ни ще се отлепи от дъното и животът на българите ще се подобри.

Станишев не пожела да коментира АБВ, защото всичко било ясно. По този повод той разказа кратък виц: „Социалист протестира пред централата на АБВ. Със себе си носел плакат, на който нищо не пишело. От АБВ го попитали - защо? А той отговорил: Всичко е ясно”.

В Гроздьово лидерът на БСП участва в честване на 71-та годишнина от битката между партизаните от отряд „Народна дума” със силите на полицията и жандармерията. Те се състояха в местността Бункера край с. Гроздьово, община Долни Чифлик. На събитието Станишев връчи партийни книжки на новоприети членове на партията.