/ БГНЕС, архив
Какво е състоянието на пострадалото в пътното произшествие семейство?
Председателят на партия ДОСТ Лютви Местан е задържан за срок от 24 часа в ареста в Кърджали, като водач на автомобил, участвал в катастрофа със смъртен случай, посочват от Регионалния пресцентър на МВР.
 
Срещу него все още няма повдигнато обвинение, а дали прокуратурата ще поиска задържане за 72 часа ще стане ясно по-късно през деня, потвърди окръжният прокурор Желязко Стефанов. Полицейската мярка "задържане под стража" на Местан изтича в късния следобед, обясниха от полицията.

Бебе загина в катастрофа, Лютви Местан шофирал единия автомобил

В неделя политикът беше задържан за 24 часа, след като автомобилът му участва в тежък пътен инцидент, в който има и трима ранени. Алкохолните проби на шофьорите и на двата автомобила са отрицателни. На Местан е направена допълнителна кръвна проба.

Автомобилът на политика се е опитал да направи ляв завой и да се включи към основния път, когато последвал сблъсък с друга кола. В нея пътувало семейство с две деца от кирковското село Първица. В резултат на удара колата на семейството се преобърнала няколко пъти и паднала странично в близка нива. На място загинало бебе, родителите и другото им дете - на 9 години, са ранени. Няма опасност за живота на тримата.

Лютви Местан продължава да е в ареста след катастрофата (ВИДЕО)

Стабилно е състоянието на семейството, което пострада при катастрофа вчера по пътя за ГКПП Маказа, каза за БТА директорът на кърджалийската болница проф.Тодор Черкезов.
 
Проф. Черкезов уточни, че бащата е настанен в травматология със спукване на първи поясен прешлен. Майката и деветгодишното им дете са в отделението по хирургия. Жената е с контузни и порезни рани в областта на главата, а детето е с контузии по главата и в областта на десния глезен. И тримата са в съзнание, адекватни, няма пряка опасност за живота им. Пострадалите са без нарушения на вътрешните органи и телесните кухини.

Мястото на катастрофата по главния път към ГКПП "Маказа".
Павел Тенчев

Пострадалите ще останат още 2-3 дни в болницата, като изследванията им ще бъдат повторени, каза още проф.Черкезов.

Местан поднесе съболезнования след тежката катастрофа

Срещу Лютви Местан все още няма повдигнато обвинение. "Беше му направено пълно изследване - рентгенография на шийни прешлени, на китката на ръката. Състоянието му е добро, не са установени здравословни проблеми”, коментира проф. д-р Черкезов.

Образувано е досъдебно производство за катастрофа по непредпазливост, завършила със смърт. За подобно престъпление законът предвижда до 6 години затвор.