/ Снимка: Димитър Иванов, NOVA
Бебе загина в катастрофа, Местан шофирал единия автомобил
101310
Бебе загина в катастрофа, Местан шофирал единия автомобил
  • Бебе загина в катастрофа, Местан шофирал единия автомобил
6-месечно бебе загина, а дете и двама души са тежко ранени след катастрофа между два автомобила, единият от които управляван от лидера на ДОСТ Лютви Местан. Това потвърдиха за Дарик от МВР и прокуратурата.

17-годишен без книжка уби на пътя себе си и баща си
 
Около 13:30 ч. днес лек автомобил „Фолксваген”, шофиран от Лютви Местан, излиза от разклона за Загорско и Джебел на главния международен път Кърджали - Маказа. По първоначални данни колата му опитала да завие наляво, при което блъснала почти челно преминаващо БМВ и го изхвърлила в близкото дере. Това съобщи за Дарик говорителят на Областната дирекция на МВР в Кърджали Нина Стефанова.
 
Загинало е 6-месечното бебе. В болница са откарани майката, бащата и 9-годишно дете. Лютви Местан не е пострадал. Взетата му на място алкохолна проба е била отрицателна.

Тежка катастрофа на Подбалканския път взе две жертви

катастрофа местан
Снимка: Димитър Иванов, NOVA

Местан е пътувал сам в колата, потвърди за Дарик говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Първоначалната му алкохолна проба е била отрицателна, но Местан е отведен в болница, където да даде и кръвна проба.
 
Огледите на място продължават и към момента. Все още не се знае дали Местан ще бъде задържан като причинител на катастрофата и дали ще му бъде повдигнато обвинение за смърт по непредпазливост.