/ БГНЕС
Предложението за промени в Закона за административното регулиране на икономическите дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход, придобил популярност като Закон за горивата, влиза за първо четене в пленарна зала.

Дребните търговци на горива в стачна готовност, не изключват крайности

Превърналият в спорен законопроект е заложен като точка първа от дневния ред на заседанието на парламента в сряда. Инициатор на промените в Министерски съвет, а те предвиждат направените през лятото на 2018 г. изменения да влязат в сила на 1 юли тази година, вместо на 28 януари.

Собствениците на малки бензиностанции обаче остават в стачна готовност и настоявайки за отлагането на закона, продължават да изразяват мнение, че той ще доведе до фалити и в никакъв случай няма да успее да се пребори със сивата икономика. Те настояват още да бъдат поканени за участие в работна комисия, която да прецизира текстовете.

БСК ще внесе промени в Закона за горивата

Според протестиращите законът е лобистки и обслужва интересите на големите играчи на пазара на горива. Към недоволните се присъединиха и различни представители на браншовите организации на миннодобивната индустрия и металургията, както и от строителите. Оплакването на всички е едно - законът е твърде рестриктивен.

Отново недоволство около влизането в сила на т.нар. Закон за горивата

В рамките на пленарното заседание депутатите ще дебатират и върху промени в Закона за личните данни, предвиждащи разширяване на задачите и правомощията на Комисията за защита на личните данни, като единствен надзорен орган в България.
БГНЕС