/ БГНЕС
БСК ще внесе промени в Закона за горивата
100336
БСК ще внесе промени в Закона за горивата
  • БСК ще внесе промени в Закона за горивата
Българската стопанска камара (БСК) ще внесе промени в Закона за горивата, чието действие беше отложено до 1 юли тази година. Предложенията ще бъдат факт до 23 януари.

Отново недоволство около влизането в сила на т.нар. Закон за горивата
 
Една от промените, които се предлагат, е металургичните предприятия да не се вписват в закона като търговци на горива. Предстои да се представят още предложения, стана ясно от думите на Радосвет Радев, изпълнителен председател на Българска стопанска камара, който проведе среща с представители на Българската петролна и газова асоциация.
 
"Българската стопанска камара, за разлика от очакваното поведение на работодателските организации да наливат масло в огъня или петролни продукти в огъня, направи необходимото, за да се срещнат нашите колеги, уважавани членове, за открит честен и безконфликтен разговор, относно приложението и влизането в сила на този закон", изтъкна Радев.

Петролната и газова асоциация напусна КРИБ

БСК Радосвет Радев
БГНЕС

Андрей Делчев, изпълнителен директор на Българската петролна и газова асоциация, потвърди, че организацията напуска Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ). "На практика днес с посредничеството на БСК, за което още веднъж благодаря, направихме това, което вероятно законодателят трябваше да направи в рамките на първоначалното приемане на закона, но по една или друга причина не се случи", коментира Делчев.
 
Радосвет Радев и Андрей Делчев са на мнение, че законът за горивата е необходим с цел справяне със сивата икономика.