Корнелия Нинова
Корнелия Нинова / БГНЕС
Според Корнелия Нинова оставката на Симеонов е неискрена
99700
Според Корнелия Нинова оставката на Симеонов е неискрена
  • Според Корнелия Нинова оставката на Симеонов е неискрена
Оставката на Валери Симеонов е закъсняла, неискрена и няма да промени нищо. Оценката даде лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя поздрави майките на деца с увреждания и хората, които ги подкрепиха, за протестите, които продължиха 26 дни.
 
"Голямата победа е, че чувството на справедливост надделя над страха и апатията. Затова те заслужават и нашето и на цялото общество уважение", посочи Нинова.

Валери Симеонов подаде оставка като вицепремиер, Борисов я прие
 
Ето какво коментира тя за оставката на вицепремиера на Валери Симеонов: "Тя беше задължителна, но е закъсняла, под натиск и неискрена. Той заяви, че я подава, за да осигури спокойствие на правителството, да не тежи като воденичен камък и заради медийна атака, а не заради осъзната вина за това, което направи. Смятаме, че тази оставка няма да промени нищо - протестите вече са различни, ситуацията вече е различна. Днес хора от много градове в страната протестират за по-високи доходи, срещу корупция, за по-добри пътища, за по-ниски данъци, за справедливост. Протестите вече не са за една или друга личност, те са за провежданите политики".

Корнелия Нинова
БГНЕС

В понеделник социалистите ще решат дали да се регистрират за кворум в пленарната зала.