/ БТА
Специализирана операция за предотвратяване на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, както и за противодействие на конвенционалната престъпност, бе проведена вчера в област Монтана, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана. При акцията са разкрити 14 престъпления – незаконно притежание на оръжие, съхранение на дърва за огрев без документи за произход, кражби и други криминални престъпления. Задържани са двама души и е намерен един човек, обявен за общодържавно издирване. 

В акцията са участвали служители от "Криминална полиция", "Икономическа полиция", "Охранителна полиция" и "Пътна полиция", екипи от четирите Районни управления в областта, Зонално-жандармерийско управление – Монтана и представители на Областна дирекция по безопасност на храните.

При акцията са проверени 45 частни адреси, търговски и други обекти и места, за които има данни, че там евентуално може да се извършва престъпна дейност – 23 търговски обекта, 16 заложни къщи и небанкови институции за предоставяне на бързи кредити, 13 сборища на лица с криминални прояви, три автоморги и депа за разкомплектоване на излезли от употреба автомобили, а също 202 автомобила и 261 души, от които 26 с криминални прояви. Наложени са общо 50 санкции за установени административни нарушения, уточниха от полицейската дирекция в Монтана. 

От полицията заявиха, че подобни акции срещу битовата престъпност се провеждат често в региона в последните години.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Цветомир Цветков/БТА