До 10 февруари София ще бъде арена на зрелищни тенис двубои
От днес до 10 февруари българската столица е домакин на най-голямото спортно събитие у нас - престижния турнир Sofia Opеn 2019. Тенис турнирът вече стартира с квалификациите в "Арена Армеец".
 
Супер двубои още в първи кръг на Sofia Open 2019 - очаквания след жребия

"От няколко години твърдим, че не само трябва да идват феновете на турнира, а е задължително. Оставам с усещането, че не може да се осъзнае какво означава той. Това е голям престиж за България. Фактът, че можем да гледаме такива звезди е уникален шанс и не трябва да го изпускаме", коментира пред NOVA главният редактор на Gong.bg Николай Александров.
 

Стан Вавринка
БГНЕС


Двама български тенисисти ще излязат на корта в "Арена Армеец" още в първия ден на Sofia Open. В неделя ще играят Габриел Донев и Александър Лазаров. Мачът от първия кръг на квалификациите на Донев с украинеца Серхий Стаховски, който има победа над Роджър Федерер във визитката си, е трети по програма. Веднага след тях сили ще премерят Лазаров срещу словака Лукаш Лацко. 
 


Габриел Донев, който е дебютант на турнира, спечели държавното първенство през януари и заслужи "уайлд кард" за престижната надпревара. "Показах доста добра игра на държавното и смятам, че и тук ще покажа най-доброто, на което съм способен. Вълненията са големи. Всеки професионален спортист иска да участва на такова ниво и да бъде сред най-добрите играчи", сподели Габриел Донев.
 

Фернандо Вердаско
БГНЕС


Няколко много интересни двубоя още в първи кръг предложи жребият за основната схема на Sofia Open 2019. Безспорно дербито на старта на надпреварата ще бъде между Стан Вавринка и финалиста от миналата година тук Мариус Копил.

Гаел Монфис ще срещне финалиста от 2016-а Виктор Троицки, който получава третият уайлд кард за основната схема. Осмият в схемата Андреас Сепи и унгарецът Мартон Фучович оформят друг от любопитните мачове в първи кръг.

Всичко за тенис турнира четете на Gong.bg
gong.bg